Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Με γνώμονα την αγάπη, το μεράκι αλλά και την τεχνογνωσία που μεταλαμπάδευσε ο παππούς στον πατέρα μας και εκείνος με τη σειρά του σε εμάς, πάνω από 80 χρόνια τώρα, η οικογένεια Σπυρίδη ασχολείται με την παραγωγή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου και βιολογικών ελιών καλαμών.

Εμπνευσμένοι από ένα ενιαίο όραμα, τη δημιουργία αυθεντικών ελληνικών βιολογικών προϊόντων, προχωρήσαμε στην ίδρυση της εταιρείας “Spartan Farmers”.

Δέσμευση για εμάς, αποτελεί η παραγωγή προϊόντων ανυπέρβλητης ποιότητας, ακολουθώντας πάντα τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Με σεβασμό στο περιβάλλον και πάθος για την τελειότητα, θέτουμε αυστηρά πρότυπα στην παραγωγή όλων των προϊόντων μας, προσδοκώντας απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες, παγκοσμίου εμβέλειας.

Το 1996, έχοντας πλεον αναπτύξει το αίσθημα της οικολογικής συνείδησης, ενταχθήκαμε στη βιολογική καλλιέργεια

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Το 1996 μετά από χρόνια ενασχόληση με τη γη και το δέντρο της ελιάς, έχοντας πλέον αναπτύξει το αίσθημα της οικολογικής συνείδησης, ενταχθήκαμε στη βιολογική καλλιέργεια, όπου μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας μόνο μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον συνεπώς και προς τα προϊόντα μας. Απώτερος σκοπός μας, είναι η βελτιστοποίηση της ποιότητας.

Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς βασίζεται σε μεθόδους αναζωογόνησης του εδάφους του ελαιώνα, στην ανακύκλωση των υποπροϊόντων και άλλων διαθέσιμων οργανικών υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η μέθοδος ελαιοπαραγωγής που στοχεύει στην παραγωγή μιας άριστης ποιότητας προϊόντων ελιάς, απαλλαγμένων από υπολείµµατα αγροχηµικών. Στη βάση αυτών των αρχών, χρησιμοποιούμε ήπιες τεχνικές καλλιέργειας και μέσα φυτοπροστασίας, τα οποία δεν αποτελούν κίνδυνο για τη φύση.

Τον τακτικό έλεγχο και την αξιολόγηση των διαδικασιών παραγωγής, αναλαμβάνει ο οργανισμός πιστοποίησης BIO-HELLAS, από τον οποίο λαμβάνουμε την πιστοποίηση αναφορικά με τη βιολογική καλλιέργεια.

ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Στη Γκοριτσά Λακωνίας, λίγο έξω από την πόλη της Σπάρτης, σε μία κυρίαρχη περιοχή ελαιοκαλλιέργειας, οι κλιματολογικές συνθήκες και το φυσικό περιβάλλον είναι ιδανικά για το δέντρο της ελιάς. Βάσει αυτών το δένδρο της ελιάς θεωρείται ιερό (ΠΓΕ – Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη). Σεβόμενοι πάντα τις βασικές αρχές περιβαλλοντικής προστασίας και αφοσιωμένοι στις αξίες που διέπουν τη δραστηριότητα μας, προχωρούμε στην καλλιέργεια της ελιάς με παραδοσιακό τρόπο και χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών φυτοφαρμάκων.

Μεταξύ των κορυφών του Ταϋγέτου & του Πάρνωνα, στην εύφορη κοιλάδα του Ευρώτα, στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στη Λακωνία με πρωτεύουσα τη Σπάρτη, βρίσκονται οι ελαιώνες μας. Εδώ με παράδοση, αγάπη, τεχνογνωσία και μεράκι, παράγουμε τις βιολογικές ελιές καλαμών και το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της οικογένειας Σπυρίδη (Spartan Farmers). Οι ελαιώνες μας είναι επισκέψιμοι ενώ την ξενάγηση στον χώρο, αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι, παρουσιάζοντάς σας όλες τις πτυχές της διαδικασίας καλλιέργειας.

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.